Η Εταιρεία

Τα προϊόντα που θα προμηθευτείτε όπως πόρτες ασφαλείας και πόρτες εισόδου πολυκατοικίας παρέχουν τόση ασφάλεια όσο αξιόπιστη είναι η εταιρεία από όπου θα τα προμηθευτείτε.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία όταν γίνεται λόγος για την προστασία της περιουσίας μας. Είναι σημαντικό η επιλογή της εκάστοτε πόρτας να γίνει από μια εταιρεία αξιόπιστη, με ανθρώπους χρόνια στο χώρο, η οποία να μας εμπνέει εμπιστοσύνη.

Στην Diamond Doors είμαστε εξ’ολοκλήρου αφιερωμένοι στην καλύτερη εξυπηρέτηση σας και στην πληρέστερη κάλυψη των αναγκών σας, προσφέροντας ολοκληρωμένες και επαγγελματικές λύσεις για κάθε περίπτωση. Για εμάς είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ο υποψήφιος πελάτης να έρχεται στις εκθέσεις μας (Πειραιάς, Ίλιον) και να βλέπει τα προϊόντα που προσφέρουμε με τα ίδια του τα μάτια.

 Είμαστε εκεί για να λύσουμε όλες σας τις απορίες και να σας καθοδηγήσουμε στο να βρείτε αυτό που πραγματικά ταιριάζει στον χώρο σας. Περηφανευόμαστε για την ποιότητα της δουλειάς μας και θέλουμε να είστε απόλυτα ικανοποιημένοι πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά. Ασφαλώς και γίνεται να εξυπηρετηθείτε και μέσω της ιστοσελίδας μας όπου γίνεται ηλεκτρονική παρουσίαση των προϊόντων μας, ωστόσο κακά τα ψέμματα τίποτα δεν υποκαθιστά την προσωπική επαφή και την σχέση εμπιστοσύνης που αυτή αποφέρει μέσα από μια επίσκεψη στις εκθέσεις μας. Κάντε τον κόπο να γνωρίσετε εμάς και τις πόρτες μας από κοντά και δεν θα βγείτε ζημιωμένοι!

Πιστοποιήσεις

Οι πόρτες ασφαλείας διαθέτουν πιστοποιήσεις. Η πιο σημαντική είναι η πιστοποίηση αντιδιάρρηξης η οποία κατηγοριοποιείται σε κλάσεις 1-6. Όσο μεγαλύτερος ο βαθμός, τόσο πιο ασφαλής είναι η πόρτα μας, δείχνοντας μας έτσι την αντιδιαρρηκτική προστασία που παρέχει βάσει διεθνών προτύπων. Επιπλέον πιστοποιήσεις είναι αυτές της ηχομόνωσης και θερμομόνωσης.

Πιο συγκεριμένα:

  • Επίδοση σε αντοχή αντιδιάρρηξης: Σύμφωνα με τα πρότυπα αναφοράς ENV1627-28-29-30 οι πόρτες ασφαλείας μας πιστοποιούνται με κλάση 2, 3 (Class 2, Class 3).
  • Πιστοσποίηση θερμοπερατότητας : Σύμφωνα με το πρότυπο αναφοράς DIN EN ISO12567-1:2010 σε εγκατάσταση δοκιμών HOT BOX
  • Πιστοποίηση ηχομείωσης σύμφωνα με το DIN EN ISO 140-3:2005 σε θαλάμους δοκιμών αερόφερτου ήχου

Εγγύηση – Service – Παροχές

Πολλές εταιρίες στον χώρο παρέχουν κάποια εγγύηση. Αυτή μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 10 χρόνια. Προσέξτε τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η εγγύηση για να προλάβετε τυχόν εκπλήξεις.

Ενημερωθείτε για το service το οποίο παρέχει η εταιρεία από όπου θα προμηθευτείτε την πόρτα ασφαλείας σας. Σε περίπτωση βλάβης θα πρέπει να επισκευαστεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Ο Τύπος θωράκισης

Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά μιας πόρτας ασφαλείας είναι ο τύπος θωράκισης. Υπάρχουν τρεις τύποι θωράκισης: μονή,διπλή και τριπλή θωράκιση.

Η μονή θωράκιση συνήθως αποτελείται από μια μονοκόμματη σκάφη ( εξωτερική πλευρά πόρτας ) και από 1 έως 3 νεύρα (εσωτερική πλευρά πόρτας).

 Η διπλή θωράκιση διαθέτει και αυτή μια μονοκόμματη σκάφη (εξωτερική πλευρά πόρτας) και 3 ή και περισσότερα νεύρα εσωτερικά, θερμομόνωση (απαραίτητη για ενεργειακά μονωμένους χώρους), ηχομόνωση και τέλος εσωτερικά της πόρτας ένα μονοκόμματο φύλλο μετάλλου. Όσο μεγαλύτερη η θωράκιση τόσο πιο στιβαρή είναι η πόρτα παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και μόνωση.

Η τριπλή θωράκιση διαθέτει δύο (2) φύλλα ηλεκτρο-γαλβανιζέ λαμαρίνας 10/10 mm ενωμένα με τρια (3) κάθετα νεύρα σε σχήμα Π και 10 οριζόντιες νευρώσεις.

Ο Τύπος και η ποιότητα του χάλυβα

Το κυρίως κομμάτι μιας πόρτας ασφαλείας είναι κατασκευασμένο από φύλλο χάλυβα (λαμαρίνα). Σημαντικά είναι η ποιότητα και το πάχος. Η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή για την πόρτα ασφαλείας σας είναι η ηλεκτρογαλβανιζέ λαμαρίνα.

Τύποι όπως η μαύρη ή ντεκαπέ σκουριάζουν με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό η πόρτα να δημιουργήσει προβλήματα. Το πάχος της λαμαρίνας κυμαίνεται από 0,5 -1,5mm. Το πιο σύνηθες και το οποίο πληρεί όλα τα στάνταρ ασφαλείας και αντοχής είναι το 1mm. Μικρότερο πάχος δημιουργεί σημαντικά προβλήματα αντοχής και ασφάλειας σε μια προσπάθεια διάρρηξης.

Οι Επενδύσεις

Οι επενδύσεις μιας πόρτας ασφαλείας έχουν κυρίως ως σκοπό να ικανοποιήσουν την αισθητική μας.Σε κάποιες περιπτώσεις όμως χρησιμεύουν ώστε να προστατεύουν την πόρτα από ακραίες καιρικές συνθήκες όπως βροχή, υγρασία κτλ. (επενδύσεις αλουμινίου). Οι τύποι των επενδύσεων χωρίζονται σε:

  • Επενδύσεις λούστρου MDF με φυσικό καπλαμά
  • Επενδύσεις Laminate
  • Επενδύσεις αλουμινίου που προστατεύουν από βροχή,υγρασία

Τα Σχέδια

Υπάρχουν πολλών τύπου σχέδια. Σχέδια παντογράφου, χειροποίητα, με inox επιφάνειες κ.τ.λ. Σε εμάς μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ πολλών διαφορετικών σχεδίων. Για τις πραγματικά ξεχωριστές πόρτες υπάρχουν και οι επενδύσεις με μασίφ ξύλο οι οποίες όμως ανεβάζουν το κόστος σημαντικά.

Αυτό που πρέπει να προσεχθεί είναι η επιλογή της κατάλληλης επένδυσης για τον χώρο που θα τοποθετηθεί η πόρτα ασφαλείας. Για παράδειγμα σε μια πόρτα η οποία είναι εκτεθειμένη σε βροχή, υγρασία κ.τ.λ. δεν θα πρέπει να γίνει επιλογή μιας επένδυσης λούστρου ή laminate αλλά αλουμινίου.

Η Τοποθέτηση

Το τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η τοποθέτηση της πόρτας ασφαλείας στον χώρο μας. Είναι πολύ σημαντικό μια πόρτα ασφαλείας να τοποθετηθεί σωστά αποφεύγοντας στο μέλλον προβλήματα είτε λειτουργίας είτε της ασφάλειάς μας. Η διαδικασία της τοποθέτησης πραγματοποιείται από άρτια καταρτισμένο και εξειδικευμένο συνεργείο.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί οτι δίνεται μεγάλη σημασία στο στερέωμα της κάσας μεσω ηλεκτροσυγκόλλησης μπετόβεργων που απαραιτήτως πρέπει να σφηνωθούν στον τοίχο. Κατόπιν μπαίνει τσιμέντο ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στις στηρίξεις της πόρτας.